WAT is Congé Keramiek ?


Een creatief vakantieconcept dat meerdere keren per jaar doorgaat op het domein van Roque de Tessel in Zuid-Frankrijk.


Wij bieden telkens van zondag tot en met zaterdag 6 overnachtingen aan in het vakantiehuis Roque de Tessel, aan 10 gasten per sessie. Dagelijks krijg je 3 (h)eerlijke en gezonde maaltijden. De weekdagen krijg je in de voormiddag les van een professionele pottendraaier, in een volledig uitgerust atelier met zicht op de vallei. ‘S namiddags en ‘s avonds heb je de nodige tijd en ruimte voor ontspanning en vakantie!


Hoe ziet zo een week eruit ?

Zondagnamiddag staat het congé team klaar om jullie te ontvangen met een hapje en een drankje. Iedereen kan zich installeren en het domein verkennen. S avonds schuiven jullie aan tafel voor het eerste congé diner.

De komende ochtenden beginnen met een uitgebreid ontbijt zodat je helemaal klaar bent voor de les die start om 9:00. Tussendoor komt het team cuisine je een 11-uurtje brengen en om 13:00 is er een gevarieerd lunchbuffet. Nadien moet niets : aan het zwembad liggen, lezen op één van de terrasjes, wandelingen in het bos, uitstapjes in de regio Lot-et-Garonne, verfijnen van je techniek in het atelier, voor ieder wat wils.

Rond 19:00 kunnen we bij het aperitief samen napraten over de voorbije dag. We serveren je enkele amuses en elke dag een verrassend drankje.

Het avondeten wordt opgediend, vergezeld van een optioneel glaasje ‘Vin du Congé’ en voor wie nog plaats heeft is er een dessert. Op woensdag- of donderdagavond laten we Tony zijn skills showen aan de BBQ en durven we de muziek al eens wat luider zetten. Het is tenslotte vakantie !

In de loop van de week krijgen de reeds afgedraaide en gedroogde stukken een biscuitbak en op vrijdagnamiddag is een Raku-stook voorzien. Jullie kunnen dan alvast enkele afgewerkte creaties mee naar huis nemen.


Helaas vliegt zo'n week voorbij en breekt de tijd van gaan op zaterdagochtend aan. Niet getreurd, wij nodigen je snel uit voor de après congé in Baaigem (Gavere) waar we elkaar en de rest van de potten blij weerzien.

PARTNER OF VRIEND(IN) MEENEMEN die geen les wil volgen ? Dat kan!

ARRANGEMENT OP MAAT ? contacteer ons vrijblijvend met je idee en wij werken een voorstel uit.