Congé Keramiek steunt BATWA KERAMIEK

Wist je dat Congé Keramiek per deelnemer 50 euro van zijn/haar inschrijvingsgeld doneert aan

BATWA KERAMIEK ?


Deze vereniging van keramisten/pottenbakkers zet zich sedert 2009 belangeloos in voor de opwaardering van de traditionele hand opgebouwde potten van de Batwa vrouwen in Gatagara, Rwanda.

Voor het URUMURI project proberen zij sedert 2014 samen met de NGO ZOA, Batwa vrouwen en hun gezinnen infrastructuren op te zetten en vormingen te organiseren die hen na verloop van tijd de mogelijkheden moet bieden om autonoom hun eigen toekomst uit te bouwen.

Het welslagen van de begeleiding sedert 2009 van de toen reeds bestaande pottenbakkerij voor hoog gebakken en geglazuurde keramiek (die na de genocide  zo goed als volledig was stilgevallen na de dood van de meeste werknemers) werd de aanleiding om ook voor de traditionele keramiek iets te doen.

Neem even een kijkje op de blog van Dirk Vanhaeren voor foto’s en meer verhalen over dit mooie initiatief.

Oh ja, ook per partner die enkel op Congé meekomt wordt 50 euro geschonken !